Ansjovissnurror med tomat- och paprikasoppa

En perfekt för- eller plockrätt till påskbordet. Eller fyll en termos med soppan och ta med ut på första vårpicknicken!

30 min

Ansjovissnurror med tomat- och paprikasoppa

Ingredienser

  • 1 rulle
    smördeg, fryst
  • 1 st
    äggula

FYLLNING

  • 1 burk
    gröna oliver
  • 0.5 dl
    olivolja
  • 2 dl
    parmesanost, riven
  • 2 msk
    persilja, hackad
  • 6 st
    sardell
  • 1 nypa
    svartpeppar

SOPPA

  • 2 msk
    olivolja
  • 1 st
    gul lök, hackad
  • 1 st
    vitlöksklyfta, pressad
  • 2 st
    röda paprikor, i bitar
  • 2 st
    potatisar, skalade
  • 0.5 st
    röd chili, hackad (ta bort kärnhus och kärnor)
  • 400 g
    krossade tomater
  • 5 dl
    vatten
  • 1 st
    grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Mixa alla ingredienser till fyllningen.

3. Bred ut krämen på färdigkavlad smördeg. Rulla ihop.

4. Pensla med lite uppvispad äggula.

5. Ugnsbaka krispigt bruna ca 12 minuter.

TOMAT- OCH PAPRIKASOPPA: 1. Värm olivolja och fräs lök och vitlök utan att det tar färg. Tillsätt paprika, potatis och röd chili och låt steka med ett par minuter.

2. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt koka ca 20 minuter. Mixa soppan slät, och smaka av med salt och peppar. Toppa med kryddgrönt.

15 portioner