Den här magiska soppan på grönsaker, pasta och bönor äter man i Italien året runt, men med olika ingredienser beroende på säsong. Den här är en värmande vintervariant!
30 min
1. Sätt ugnen på 200°C. Riv brödet i bitar, blanda med 1 msk olja och rosta i ugnen i ca 10-15 min tills gyllene.
2. Skala och skär palsternacka och morot i bitar. Finhacka löken och skiva vitlöken.
3. Stek grönsakerna i olja i en stor kastrull tills löken börjat mjukna. Tillsätt rosmarin och tomatpuré och stek någon minut till. Smula ner buljongen och häll på 1 liter kokande vatten.
4. Häll i pastan och koka tills al dente.
5. Tillsätt bönorna när en minut av tiden på pastan återstår. Ta bort den hårda stjälken från grönkålen och riv sen bladen i små bitar, rör ner dem i soppan.
6. Häll i de frysta örterna precis innan servering. Toppa med krutongerna och hyvla över parmesan.
4 portioner