Pasta al limone

Nästan som en risotto blir den ljuvliga pastarätt, med gemelli och citron och massor av parmesan. Enkel att röra ihop, men smakar som att du lagt timmar i köket. Det bästa av två världar. 

30 min

Pasta al limone

Ingredienser

  • 2 st
    grönsaksbuljongtärningar
  • 1 st
    gul lök
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 2 msk
    olivolja
  • 400 g
    gemellipasta
  • 3 st
    eko-citroner
  • 25 g
    smör
  • 2 dl
    riven parmesan
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

1. Koka upp 1 liter vatten med buljongen och håll varmt.

2. Finhacka lök och vitlök. Stek den mjuk i oljan i en stor kastrull.

3. Tillsätt den okokta pastan i kastrullen med lök och häll på buljong så att det precis täcker. Rör om och fyll sen på med buljong allt eftersom den kokar in i pastan. Fortsätt tills pastan är al dente och krämig. Riv över zesten av två av citronerna och pressa saften ur den ena. Rör i smöret och det mesta av parmesanen.

4. Smaka av med salt och peppar och servera med mer parmesan och citronzest på toppen.

4 portioner