Tapas med prosciutto och färskost, stekta räkor med vitlök och sparris med parmesan

Snabba, enkla och supergoda tapas med tre olika former av topping. Perfekt för buffén eller plockmiddagen.

30 min

Tapas med prosciutto och färskost, stekta räkor med vitlök och sparris med parmesan

Ingredienser

  • 1 st
    surdegsbaguette, skivad
  • 1 msk
    olivolja

PROSCIUTTO MED FÄRSKOST, SOLTORKAD TOMAT OCH PERSILJA

  • 0.5 paket
    prosciutto
  • 100 g
    Philadelphiaost
  • 2 msk
    soltorkad tomat
  • 0.5 kruka
    persilja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

STEKTA RÄKOR MED VITLÖK OCH PERSILJA

  • 400 g
    räkor med skal (eller 200 g skalade räkor)
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 1 msk
    olivolja
  • 0.5 kruka
    persilja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

STEKT GRÖN SPARRIS MED RIVEN PARMESAN

  • 4 st
    gröna sparrisar
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 msk
    riven parmesan

Gör så här

Stek brödskivorna gyllenbruna i olivolja. Servera sedan med följande tre toppings:

PROSCIUTTO MED FÄRSKOST, SOLTORKAD TOMAT OCH PERSILJA:
Strimla tomat och persilja, blanda med färskosten och smaka av med salt och peppar.

STEKTA RÄKOR MED VITLÖK OCH PERSILJA:
Skala räkorna. Skiva vitlöksklyftan tunt. Värm en stekpanna och bryn löken i 10–15 sekunder. Häll i räkorna och stek hastigt 15–20 sekunder. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med strimlad persilja.

STEKT GRÖN SPARRIS MED RIVEN PARMESAN:
Dela sparrisen i tre bitar. Stek i het panna med olivolja. Krydda med salt och peppar.

4 portioner